Euro Jackpot

Euro JackpotHvis du leder efter et spil, hvor du kan vinde den helt store gevinst, så er det måske fordi du ikke har hørt om Euro Jackpot endnu.

Euro Jackpot er Danske Spils flagskib inden for lottospil. Det er ganske enkelt den største gevinst, som kan vindes i Danmark på noget spil overhovedet.

Her kan du hver fredag spille med for bare 15 kr. pr. række, og det giver dig chancen for at vinde flere hundrede millioner kroner.

Her kan du se de største gevinster (pr. december 2016):

  • 1.- og 2.-plads: 669.078.000 kr. (oktober 2016 og maj 2015)
  • 3.- plads: 630.252.407 kr. (juli 2016)
  • 4.-plads: 570.700.421 kr. (marts 2016)

 

Hvordan spiller (og vinder) man Euro Jackpot?

Der er flere forskellige måder at spille Euro Jackpot på. Spiller du online, skal du først og fremmest have en spillekonto hos Danske Spil. Har du allerede oprettet en konto til eksempelvis casinospil, kan du bruge den samme til at spille Euro Jackpot.

En Euro Jackpot kupon består af fem hovedtal mellem 1 og 50 samt to såkaldte stjernetal mellem 1 og 10. Ligesom når du køber din lottokupon i kiosken kan du enten spille på dine egne lykketal, eller du kan lade computeren vælge for dig. Vælger du den sidste løsning, kan du sætte den til at udfylde mellem 1 og 10 rækker.

Trækningen sker hver fredag aften kl. 20.00 og du skal have købt din kupon senest kl. 19.00 for at være med.

For at vinde den store gevinst i Euro Jackpot skal du ramme alle fem hovedtal og begge stjernetal. Du har sikkert regnet ud, at sandsynligheden som i alle lottospil ikke er voldsomt stor, men hvis man ikke spiller, så vinder man heller ikke, og faktisk er Euro Jackpot designet til at være lettere at vinde end lignende kæmpejackpots, som f.eks. EuroMillions, der kan spilles i andre dele af Europa eller det amerikanske Powerball.

Jeg har ikke en spillekonto – hvordan gør jeg?

I første omgang skal du gå til Danske Spils hjemmeside. Her vil du i øverste højre hjørne af skærmen kunne finde et link, hvor der står “Opret konto”. Du skal selvfølgelig klikke på linket for at komme i gang.

Der er tre sider, med detaljer, som du skal indtaste for at oprette din spillekonto. På den første side skal du indtaste dit navn og dit CPR-nummer. Sidstnævnte er et krav fra Spillemyndigheden, og Danske Spil skal bruge det til at bekræfte din alder og din identitet.

På den næste side skal du indtaste din adresse som skal være den samme, som du har stående i Folkeregisteret – altså den samme, som er forbundet med dit CPR-nummer. Hvis adressen ikke er den samme, kan det give problemer i forbindelse med udbetaling af eventuelle gevinster.

Endelig skal du på sidste side indtaste et brugernavn og et password. Sørg for at begge dele er noget du kan huske, selv om det selvfølgelig ikke må blive for simpelt. Brugernavnet er dog primært til den mobile version af Danske Spil. Logger du ind fra din PC, vil du i stedet skulle bruge dit NemID.

Nu er din konto oprettet, og du mangler bare at lave en indbetaling. Det gør du, når du er logget ind ved at køre musen hen over dit brugernavn og klikke på “Overfør beløb”. Herefter skal du vælge, hvilket kort du bruger og derefter indtaste kortoplysninger, samt selvfølgelig et beløb.

Hvor meget kan man vinde i Euro Jackpot?

Det er et meget simpelt spørgsmål at svare på. Man har valgt at lave en øvre gevinstgrænse på €90 mio. (ca. 669 mio. kroner), og det er altså det største beløb, der kan vindes. Som du kan se længere oppe, er det sket to gange indtil videre.

Jackpotpuljen vokser i øvrigt med utrolig høj hastighed. De to gange den er blevet udløst til de €90 mio. er det sket mindre end tre måneder efter den foregående jackpotgevinst.

Med andre ord er gevinsten steget fra de €10 mio. som er startpuljen til €90 mio på bare ti uger og det vidner i høj grad om hvor populært spillet er, og hvor mange håbefulde europæere der spiller med hver uge.

Men selv de mindre gevinster kan være sjove nok. Faktisk er der hele 12 forskellige måder at vinde på, og de starter allerede, når du rammer bare to rigtige og et stjernetal. Den næststørste gevinst på fem hovedtal og et stjernetal kan i øvrigt også sagtens gøre dig til millionær.

Hvordan når gevinsterne i Euro Jackpot så højt op?

Som navnet antyder, så er der flere lande involveret i Euro Jackpot. Det er altså langt fra kun Danske Spil, som udbyder spillet. Euro Jackpot er et samarbejde mellem 17 forskellige lande rundt om i Europa. Selve trækningen foregår i Helsinki.

De 17 lande har en samlet befolkning på ca. 270 mio. mennesker og det giver logisk nok et større potentiale for store gevinster end de 5,6 mio. mennesker, der bor i lille Danmark.

Dertil kommer at hele 36% af ugens omsætning bliver lagt i puljen til hovedgevinsten. Der skal med andre ord ikke så meget til for at få jackpotpuljen til at vokse hurtigt.

Ja ja, men så skal man også betale skat, ikke?

Det er let nok at sidde og brokke sig over skattetrykket i Danmark, men når du vinder i Euro Jackpot eller i øvrigt nogen af de andre lottospil eller andre former for online spil om penge i Danmark, er skatten allerede betalt.

Det er en af de helt store fordele ved den Spillelov, som blev indført i 2012. Danske Spil (og andre spiludbydere) betaler store afgifter, så spillerne ikke skal bekymre sig om et girokort, der dukker op i postkassen.

Leger man alligevel med tanken om at der skulle betales almindelig gevinstskat af den størst mulige jackpot, så ville der stadig være 568 mio. kroner tilbage, når Skattefar har været der, så der ville være penge nok til et ekstra stykke kage til kaffen alligevel.

Er de store Euro Jackpot gevinster blevet vundet i Danmark?

Jackpotten er indtil nu (december 2016) blevet vundet 36 gange, og heraf er vinderen blevet fundet i Danmark ved to forskellige lejligheder. Dog er det ikke de allerstørste gevinster, der er vundet her. Dem tegner tyskerne sig for.

Faktisk har vinderen været været tysk næsten halvdelen af alle de gange jackpotten er blevet udløst. En del af forklaringen skal naturligvis findes i at Tyskland er klart det største land i samarbejdet, og dertil måske at tyskerne er lidt mere spillelystne end resten af Europa.

Mere bemærkelsesværdigt er det at Finland med en befolkning, der er mindre end vores egen, indtager en andenplads med indtil videre 10 jackpots. Derudover er vinderen blevet fundet i Tjekkiet, Kroatien, Italien, Norge og Spanien en enkelt gang hver, mens Slovenien ligesom Danmark har haft to vindere.

 

TOP