Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.

Bingo ordbog

En parlør til de mest brugte ord i online bingo

Her forklares de ord og begreber, du oftest vil støde på, når du spiller bingo på nettet.

A – Z Bingo ordbog

Admission Packet
Det minimale antal bingo spilleplader, du skal købe. En AP består normalt af tre til seks bingoplader pr. spil. En AP kan også indeholde specialspil. Det varierer fra spillested til spillested, hvad en AP præcist består af.

Bingo Board
En elektronisk lystavle, der viser hvert kaldt bingonummer.

Bingohal
En bingohal er selve udbyderen. Det kan være Danske Spil, Maria Casino eller Bingohallen.

Bingorum
Bingorum er de enkelte rum, som hver udbyder har, hvor du kan spille bingo i. Når du går ind i en bingohal, har du oftest mellem 3 og 10 bingo rum at vælge imellem, hvor ting som pladepris, præmier og jackpots varierer, alt efter hvilket rum du vælger.

Blackout
Et mønster som du skal dække for at vinde. Spiller du f.eks. med en plade med 75 bingotal, skal mellem 50 og 60 af numrene råbes op. Blackout´s på helt ned på 43 tal forekommer også. Også kaldet Coverall.

Bonus
Næsten alle bingohaller på nettet har favorable bonusordninger.

Buy-In
Når du veksler kontanter til bingoplader.

Caller
Den, der råber bingotallene op.

Card
Bingopladen. Pladen indeholder 24 nummererede felter og et blankt felt. Numrene er inddelt i fem kolonner med fem numre i hver (5 x 5 = 25 i alt inklusiv det blanke felt). Numrene i B kolonnen er fra 1 til 15, I kolonnen fra 16 til 30, N kolonnen (der indeholder fire numre og det blanke felt) fra 31 til 45, G kolonnen fra 46 til 60 og O kolonnen fra 61 til 75. Når du spiller, har du flere tusinde unikke plader at vælge imellem.

Chat room
En skærm du kan have åben samtidig med, at du spiller eller venter på at komme i gang med et nyt spil. Her man kan chatte med andre spillere eller med bingohallens Chat Master (se denne).

Chat Master (CM)
Chat Master, ofte forkortet CM, er en person, styrer chatten. Chat Masteren fornemste opgave er dog at ønske held og lykke med spillet samt at hjælpe dig, hvis der opstår problemer undervejs. CM kaldes undertiden også Chat Moderator.

Chat Moderator
Se Chat Master.

Consolation Prize
Den eller de gevinster, der kan være på højkant i visse bingospil, hvis ikke der er fundet en vinder indenfor et på forhånd fastsat antal tal opråb.

Coverall
Et andet ord for Blackout (se denne).

Early bird game
Et bingospil, der starter før et andet regelmæssigt programsat spil.

Flimsy, Flimsies
Bingoplader trykt på tynde ark papir. Der er normalt trykt tre plader på et enkelt ark, men Fs er også trykt i et, to, fire, seks eller ni-pladers format. Typisk koster et F-ark en eller to dollars, og gevinsterne i et flimsy-spil er som regel lidt højere end ved de almindelige bingospil. Flimsies kan også ses under betegnelsen “Throwaways”.

Free space
Pladens talløse midterfelt. Det er en slags joker, som du får gratis med i hvert spil, og det tæller med i dit vindermønster.

Game Board, Gameboard
Et elektronisk display på din bingoplade. Formålet med GB er at vise, hvilket mønster du skal have for at vinde pågældende spil.

Game room
De fleste online bingohaller sidder spillerne i forskellige GR. Idéen er at skabe mere overskuelige, personlige og hyggelige chat rooms (se denne).

Hardway bingo, Hard-Way Bingo
Her bruger man ikke det gratis felt (se Free space og Card).

Jackpot
En stor gevinst, der typisk udløses, hvis man får et specielt eller særlig vanskeligt mønster (fx et Blackout, se denne) på sin plade med et på forhånd aftalt antal bolde.

Lucky Jar, Cookie Jar
En krukke med penge. Du vinder krukkens indhold, hvis du får bingo på et bestemt “lucky number” (heldigt tal). Det heldige tal er gerne det første tal, der trækkes ved et større bingospil. Der bliver tilføjet penge til krukken hver gang det heldige tal bliver kaldt eller hvis opråberen laver en fejl. Det er som regel kun muligt at vinde LJ/CJ i almindelige bingospil.

Minimum Buy-In
Det mindste beløb du må investere for at kunne modtage gevinster.

Money Ball
Et nummer trukket før spillet starter. Rammer du bingo på netop dette nummer, vil det fordoble din gevinst.

Moonlight Bingo
Bingospil der starter sent på aftenen, som regel omkring kl. 22.00.

Multiple Winners
To eller flere spillere, der får bingo på samme tid. Når det sker, vil gevinstpuljen blive delt imellem dem. Hvis der f.eks. er fem vindere i et $500 spil, modtager de hver $100.

On
En spiller er “on”, når en eller flere af dennes spilleplader kun mangler et enkelt nummer for at have bingo.

On The Way
OtW spilles før et Blackout spil (se denne). Det spilles på de samme spilleplader som blackoutspillet. Først afvikles OtW-spillet eller spillene, hvorefter der vil blive råbt yderligere numre op, indtil én har blackout.

Pattern
Det mønster, der skal dækkes på bingopladen af de opråbte numre. Man behøver kun at have de numre der danner mønstret, for at du kan vinde spillet. Et populært mønster er Blackout (se denne) eller Coverall (se denne), hvor (næsten) hele pladen skal dækkes.

Payout
Den procentdel af spillestedets omsætning, som bruges til at udbetale gevinster. Gennemsnitligt ligger denne på omkring 75 procent hos bingospil på nettet. Dette kan med fordel sammenlignes med f.eks. Lotto, hvor tilbagebetalingsprocenten kun er omkring 45 procent.

Progressive Jackpot
En jackpot, der bliver større og større, indtil den er vundet. Forskellige former for progressive spil tilfører penge til jackpotten. Der er som regel et separat indkøb af spilleplader (se Buy-In), hvis du vil spille progressive jackpotspil.

Session
Et heldags eller -aften bingoprogram bestående af både regulære og specielle bingospil.

Six-pack, Nine-pack
Seks eller ni tal i en blok på en plade.

Speed Bingo
I denne variation over det almindelige bingospil, trækkes numrene meget hurtigt, og det er muligt at få bingo på bare tre numre.

Speedgame, Speed Game
Et coverallspil (se Blackout eller Coverall), der udtrækkes meget hurtigt.

Split Pot
Et bingospil, hvor vinderen deler indtægterne fra salget af bingoplader med spillestedet. Eksempelvis kan vinderen få 60% af indtægterne, mens huset beholder de sidste 40%.

Texas Blackout
En bingovariant hvor spillet afhænger af, om det først udtrukne nummer er lige eller ulige. Er det første nummer lige er alle de lige numre på pladen jokers, og de kan således dækkes. Hvis det første nummer omvendt er ulige, skal alle de ulige numre dækkes. Spillet fortsætter som normalt.

Throwaways
Se Flimsy, Flimsies.

Wager
Wager betyder, at du skal gennemspille din bonus (se denne) et vist antal gange, før du kan hæve gevinster, du har vundet via den.

Wild Number
Det først udtrukne nummer i den pågældende session. Hvis f.eks. 42 bliver trukket skal alle tal der ender med 2 krydses af.

Wrap Up
Navnet på det sidste spil i en session.