Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.

Forskellen på bingo banko

Hvad er forskellen på bingo og banko?

Det korte svar er at banko benytter plader med 90 numre. Bingo benytter plader med 75 numre.

Hvad er forskellen på bingo og banko

Nogle siger det ene og nogle siger det andet, og det er nok egentlig de færreste, som tænker over det.

Men hvis du alligevel ind imellem har spurgt dig selv “Hvad er forskellen på bingo og banko?” så kan du få svaret nu.

For selv om de fleste bruger begge ord uden egentlig at skele til, hvad der rent faktisk menes, så er der en lille men ikke helt ubetydelig forskel

Men slap bare helt af. Der er ikke nogen, der kommer efter dig, hvis du har sagt det forkert, og vi ved heldigvis, hvor du kan spille begge dele og vinde flotte jackpots på dem.

Hvad er bingo?

Bingo er det mest almindelige spil, ihvertfald, når vi snakker online bingo. Det er det spil, som også undertiden kaldes svensk bingo. Om det er mere populært på den anden side af Øresund, vil vi undlade at spekulere i.

Bingo spilles med 75 numre. Spillerne får en plade, hvor der er 25 numre påtrykt arrangeret i fem rækker med fem numre i hver. Over hver kolonne findes desuden bogstaverne B-I-N-G-O.

Numrene er desuden arrangeret, så første kolonne har tallene 1-15, anden kolonne 16-30, o.s.v.  Numrene er desuden traditionelt blevet udråbt med det bogstav, som står over dem. Eksempelvis “B-10”, “N-39” eller “O-67”.

Hos Danske Spil Bingo har du masser af muligheder for at spille bingo, og det er også i bingospillene, du finder de største gevinster. I Mega Jackpot er jackpotten aldrig på under 100.000 kr.

Hvad er banko?

Banko er det spil, som måske er mest almindeligt, når der spilles julebanko i den lokale sportsklub, hvor der er ænder, købmandskurve og andre godter på højkant.

Banko spilles med 90 numre, men der er kun 15 numre på hver plade. Pladen er arrangeret med tre rækker og ni kolonner, og der er således altså ikke numre i alle felterne på pladen.

Det er også her du finder udtryk som Gamle Ole og andre humoristiske navne, som har erstattet de forskellige tal i spillet. Alt sammen ting, som gør banko mere hyggeligt og dansk.

Netop Gamle Ole er navnet på det ene af de to bankospil, som du kan finde hos Danske Spil. Det andet hedder slet og ret Banko Hallen. De to spil koster hhv. 3 og 9 kroner pr. plade at være med i, og de to jackpots er på 1.000 og 5.000 kr.