Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.

Bingo regler

Forstå online bingoregler på 3 minutter

Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at spille bingo på nettet, når blot du kender til de grundlæggende bingo regler.

Bingo regler

Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at spille bingo på nettet, når blot du kender til de grundlæggende bingo regler.

Bingo reglerne er nemlig meget enkle og du kan hurtigt komme i gang med at koncentrere dig om det hyggelige spil.

Når du spiller bingo, vil du opleve, at mange online bingospil ser forskellige ud, men grundprincipperne er faktisk de samme for langt de fleste af dem, så ligeså snart du er i gang med at spille, vil du kunne nikke genkendende til, hvordan det spilles.

Lær bingoreglerne

Spiller du bingo online, så vil numrene udtrækkes ét efter ét. Et nummer kan kun forekomme én gang på hver bingoplade. Har du flere bingoplader, skal du selvfølgelig se efter tallet flere steder, men du kan være sikker på, at det kun trækkes én gang.

Ved gammeldaws bingo/banko i forsamlingshuset eller i sportshallerne ville du skulle krydse eller duppe løbende af, for hvert af de udtrukne bingonumre, som du har på  din spilleplade.

Når du spiller online, så sker afkrydsningen helt automatisk, med mindre du selv ønsker at duppe tallene af. Det betyder, at du undervejs i spillet har god tid til at chatte med dine nye og gamle veninder og venner på bingochatten.

Hvert bingospil har sit eget regelsæt i forhold til, hvordan du kan opnå bingo. På nogle bingoplader skal du opnå et særligt mønster, ved andre er det en række, du skal have udfyldt. Det mest almindelige er bingo på 1 række, enten lodret, vandret eller diagonalt. Dernæst kan du som oftest få bingo på 2 rækker, 3 rækker og 4 rækker. Har du fem fulde rækker, så betyder det som regel, at du har pladen fuld. Pladen fuld giver også bingo.

Dine vinderchancer afhænger dels af hvor mange bingoplader, du har, og dels afhænger dine vinderchancer af, hvor mange plader, der er i alt i spillet.

Gevinster

De fleste bingospil har en pulje, du kan vinde. Den pulje stiger i forhold til,hvor mange spilleplader, der er solgt til netop dit spil. Er der ingen vindere i løbet af dit spil, går puljen videre til det næste spil. Det kaldes også “en progressiv jackpot”, der altså betyder, at den stiger og stiger til den på et eller andet tidspunkt vindes.

Alt efter hvilket bingospil, du har givet dig i kast med, så kan du som sagt få bingo på en række og flere rækker, samt på en fuld plade. Men der er mange bingospil, der også har det. der hedder sidegevinster. En sidegevinst er en slags trøstepræmie for den der “lige ved og næsten” fik bingo, og så alligevel ikke. Det kan for eksempel være, at du er et enkelt nummer fra at have fået pladen fuld. Så giver nogle bingospil dig en sidegevinst.

Hvor meget du kan vinde, når du spiller bingo afhænger af det spil, du har valgt. Har du valgt at spille med i 1 Krone Bingo, hos Danske Spil hvor en spilleplade pudsigt nok kun koster 1 krone, så har du mulighed for at spille om de 1.000,- kr. der som minimum er i jackpotten.

Spiller du med i Mega Jackpot, ligeledes hos Danske Spil, så koster en spilleplade 30 kr. Til gengæld har du mulighed for at spille om en jackpot på mindst 30.000 kr. Når der står “mindst 1000 kr eller mindst 30.000 kr” i jackpotten, så betyder det, at spillene har en minimums jackpot og oven i den kommer puljen fra antallet af solgte spilleplader, der bliver større og større, hvis der ikke har været nogen vindere.

Bingochatten

Det er ikke kun i selve bingospillet, du kan vinde præmier. Er du med i bingochatten, så kan du ud over at opleve hyggelige snakke med dine medspillere, også være med i konkurrencer. På bestemte tidspunkter af døgnet er der chatværter tilknyttet nogle af bingospillene. Chatværterne er med i samtalen og sørger for, at I alle har det hyggeligt. Udover hyggen sørger de også for ekstra sjov!

Chatværterne kan nemlig udskrive konkurrencer og quizzer, der udløser ekstra præmier. Præmierne kan være alt fra kontantpræmier til biografbilletter og gavekort. Quizzerne er som regel sjove spørgequizzer og du må kun svare én gang på hvert spørgsmål. Derefter trækkes der lod om de rigtige svar.

Hos Danske Spil Bingo er er der næsten dagligt chatværter i bingospillet Stjernedrys mellem kl. 20.00 og kl. 23.00. Hos Danske Spil kan du finde en oversigt over, hvornår der er chatværter tilstede.

Bingopladerne med 75 numre

Denne pladebeskrivelse tager udgangspunkt i det mest almindelige bingospil, der indeholder 75 mulige numre. Spil med 90 numre ses dog relativt hyppigt og kaldes banko.

Hver bingoplade har fem rækker og fem kolonner. Kolonnerne er navngivet fra venstre mod højre med bogstaverne B, I, N, G, O.

Med en undtagelse (det midterste felt er frit) er numrene fordelt således:

Felterne i ‘B‘ kolonnen indeholder numrene fra 1 – 15
Felterne i ‘I‘ kolonnen indeholder numrene fra 16 – 30
Felterne i ‘N‘ kolonnen indeholder numrene fra 31 – 45
Felterne i ‘G‘ kolonnen indeholder numrene fra 46 – 60
Felterne i ‘O‘ kolonnen indeholder numrene fra 61 – 75.

Spillepladerne kan se lidt forskellige ud, selv om det generelle mønster er ens. Nogle bingospil kører med andre pladesystemer, hvor du skal opnå særlige mønstre for at få bingo. Når du logger på for at spille bingo, så får et klart billede af, hvordan spillepladerne ser ud og hvor mange du kan købe ad gangen.

Bingo regler

Antallet af bingoplader du kan købe afhænger af spillet. Som regel kan du købe mellem 1 og 3 bingoplader. Alt efter hvor nemt du selv synes det er at følge med i nummer-udtrækningen, kan du vælge selv at duppe dine numre af. Det er klart nemmest hvis du spiller med en enkelt plade. Har du 3 kan det være svært at følge med. Du kan selv bestemme om du vil bruge

  • automatisk dupning – spillet dupper alle numre af, lige så snart de er udtrukkede
  • smart dupning – du dupper første sted, nummeret vises. Spillet dupper de andre steder
  • manuel dupning – du dupper alle numrene selv.

Prøv spillet først som demo-spil, så kan du se hvor hurtigt det går og hvilken form for dupning, du bedst kan lide. Du kan indstille din foretrukne dupningsmetode under spillets indstillinger.

Du kan købe bingoplader lige når du skal i gang med at spille, og du kan også købe dem som pre-køb.

Med pre-køb kan du købe bingoplader til et spil op til 6 dage i forvejen. Det giver dig den fordel, at du ikke behøver at gå glip af chancen for at spille med om en stor jackpot, selvom du ikke er logget på.

Klar til at spille bingo? Her er vores anbefalinger

Når du har læst om bingoregler har du måske også lyst til at prøve at bruge den viden i praksis. Se her hvor du kan spille online bingo.

Unibet Bingo

Unibet Bingo tilbyder både gratis bingo & har det absolut bedste udvalg af bingo-jackpots.

Læs mere om Unibet Bingo
Besøg

Reklamelink: Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.

SpilNu Bingo

En af Danmarks klart sjoveste bingohaller

Læs mere om SpilNu Bingo
Besøg

Reklamelink: Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.

Maria Bingo

Kom og vær med i de hyggelige bingospil - deltag for helt ned til 50 øre!

Læs mere om Maria Bingo
Besøg

Reklamelink: Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.